Habsburg Book Tag

A taget Bookworm's Bookshelf c. blogon találtam, és ha már idén ennyire belejöttem a book tagekbe, akkor ezt miért hagynám ki?:D. Ha ti is kedvet kaptatok hozzá, akkor bátran lássatok neki!:)  


1.) I. Ferdinánd (1503-1564): Az ő neve Magyarország három részre szakadásához (is) köthető. Azt már kevesebben tudják, hogy hosszú évekig használt közigazgatási rendszert hozott létre. Talán ez a „legszárazabb” tananyag vele kapcsolatban. Tehát melyik a legunalmasabb könyv, amit eddig olvastál?

Emma Knight: Az eskütevő
Körülbelül semmi nem történk a történetben... Nem lett egy kedvenc az biztos, de lehet valakinek megtetszik:D

2.) II. Miksa (1527-1576): „Kakukktojás” volt a családon belül, protestáns nézeteket vallott, és igazi művészlélek volt. Nem igazán tudott megfelelni a vele szemben támasztott elvárásoknak. Sokszor ingatag volt a véleményét illetően. Melyik az a könyv, aminek megítélésében bizonytalan vagy?

Elle Kennedy: The Mistake - A baklövés (Off-Campus 2.)
Igazság szerint szerintem rossz időben olvastam a könyvet, vagy én nem tudom, de nem úgy hatott a második kötet, mint az első. Nem véletlenül nincs róla értékelés: nem az, hogy negatív lett volna az értékelés, de úgy éreztem, hogy nem tudtam rendesen eldönteni magamban, hogy most mit is éreztem a könyvvel kapcsolatban, ezért inkább kihagytam. Természetesen várom a sorozat folytatását:)

3.) Mátyás (1557-1619): Nagyon későn nősült meg, ötven felett, szóval nem siette el a dolgokat. Melyik az a könyv, aminek az olvasását régóta halogatod?

V. E. Gabriel: Lélekbéklyó
Laurelin Page: Fixed on you

4.) I. Lipót (1640-1705): Egy ideig sikerült abszolút uralkodóként érvényesülnie a Magyar Királyságban, noha íratlan alkotmányunk ezt tiltotta. Melyik az utolsó három hónapból az a könyv, ami a kedvenced, vagyis „mindent visz”?

Tabitha Suzuma: Forbidden - Kimondhatatlan
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Ez a két könyv mindent visz, bátran ajánlom mindenkinek:)

5.) Mária Terézia (1717-1780): Nagyon sokat tett az oktatásért. Ezért a kérdés, hogy melyik az a kötelező olvasmány, amit nyugodt szívvel ajánlanál bárkinek?

Egyiket sem, mivel én egyetlen egy kötelező olvasmányt sem olvastam el. Sajnos, ami nem érdekel azt nem igazán szoktam erőltetni:D

6.) II. József (1741-1791): Jelentős rendeletei és intézkedései mellett elterjedt róla, hogy rettentően szeretett spórolni. Melyik könyvre költöttél a legkevesebbet? (Nyilván az ingyenes és ajándékkönyveket kívül.)

Recenziókat nem beleszámítva, Miklya Anna: Dühös Nemzedék. Coopban vettem, mindössze 590 forintért vettem.:D

7.) Erzsébet királyné (Sissy, 1837-1898): Életmódját tekintve jelentősen megelőzte a századot, amiben élt. Rendszeresen lovagolt, tornázott. Tehát melyik az a könyv, ami mostanában megmozgatta a fantáziádat?

Természetesen Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára c. könyve, aminek már alig várom, hogy olvashassam a folytatását, mert egyszerűen fantasztikus <3

8.) Erzsébet királyné (Sissy, 1837-1898): Mivel ő a kedvencem, megérdemel egy ráadást. :) Köztudott volt, hogy nagyon szerette a magyarokat. Az udvarhölgyei között is voltak néhányan. Itt egyszerűen kedvenc magyar szerzőkre, illetve kedvenc magyar könyvekre vagyok kíváncsi!

Kalapos Éva: Massza
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Ez a két kedvenc magyar könyvem, amit hát mindenkinek kötelező elolvasnia!<3

9.) Rudolf főherceg és a szeretője Mary Vestera (1858-1889, 1871-1889): Valószínűsíthetően együtt lettek öngyilkosok Mayerlingben. A trónörököshöz pedig nagy reményeket fűztek. Melyik az a dráma, vagy drámai történet, amelyiken nagy hatással volt rád?

Colleen Hoover: Hopelless c. könyve. Igaz szétfacsarja a lelked, de muszáj. Kihagyhatatlan.

10.) Ferenc Ferdinánd főherceg és a felsége, Zsófia (1863- 1914, 1868-1914): 1914-ben Szarajevóban merénylet áldozatai lettek. Ennek kapcsán ki az a szereplő páros, akit szívesen likvidálnál?

A befejezetlen olvasmányomból, a Gyönyörű Sorscsapásból Travis és Aby. Ki nem állhatom őket.:D

Az én kihívottjaim: @christine, @Linszyy, @Lfangirl9

Sky A.

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése