J. A. Redmerski: Megölni Sarait

Író: J. A. Redmerski
Cím: Megölni Sarait (Gyilkosok Társaságában 1.)
Oldalszám: 360
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Megjelenés: 2016. 12. 02ÚJ történet A Soha határa szerzőjétől!

"Más. Kicsavart. Letehetetlen. Izgalmas." – Szinna, moly.hu

Megérkezett J. A. Redmerskinek, a New York Times, a USA Today és a Wall Street Journal bestseller szerzőjének új bűnügyi sorozata, a Gyilkosok társaságában első kötete. A Megölni Sarait fordulatos, izgalmas, veszélyes helyzetekkel és a határokat feszegető főhősökkel teli regény.

Sarai mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja kiszakította az általa ismert világból, hogy attól kezdve egy kegyetlen drogbáró mellett éljen Mexikóban. Idővel a lány elfelejtette, milyen a normális élet, ám sosem adta fel a reményt, hogy egy napon elszökhet a telepről, ahol az elmúlt kilenc évben fogva tartották.

Victor hidegvérű bérgyilkos, aki Saraihoz hasonlóan, kiskora óta mással sem találkozik, csak halállal és erőszakkal. Mikor a telepre érkezik, Sarai meglátja a férfiban a lehetőséget a szökésre. Ám a dolgok nem a terve szerint alakulnak, és a lány egyik veszélyes férfi karmai közül a másik szorításába kerül.

Menekülés közben Victor egyre kevésbé hallgat az ösztöneire, és úgy dönt, segít Sarainak. Ahogy közelebb kerülnek egymáshoz, Victor azon kapja magát, hogy bármire képes azért, hogy megóvja a lány életét, akár még a testvérével, Niklasszal való kapcsolatát is feláldozná, aki mostanra – csak úgy, mint mindenki – holtan akarja látni Sarait.

Ahogy Victor és Sarai lassan megtanulnak bízni egymásban, a köztük lévő különös vonzódás pedig erősödik. Ám lehet, hogy végül tapasztalata sem lesz elég, hogy megmentse a lányt, mivel az olyan hatással van a férfira, ami a saját halálához vezethet.

Merülj el az izgalmakkal és veszélyes helyzetekkel teli történetben!

Értékelés: 5/5*

Ez egy rázós könyv. én mégis másként fogtam fel az egészet. Úgy olvastam, ahogyan Sarai érezte, teljesen hozzászoktattam magamat ehhez a műfajhoz, és a történtekhez. Mintha ez természetes lenne.
Ehhez hasonló könyvet még nem olvastam életemben, mivel nem annyira szeretem az olyan könyveket, amikben nem lép fel a szerelem.

Mondhatni itt is megvan ez, de nem olyan mértékben. (Ha elolvasod, akkor megtudod;)) Ami teljesen kiszámítható volt. Az elején még nem, de a végén már tudtam, hogy az ő történetüknek így kellett végződnie.
És őrültem, hogy végre egy olyan könyvet olvashattam, aminek a vége nem happy-end, mégis az.
Annyira jó, hogy elkezded, és muszáj tovább olvasnod a könyvet, de közben benned van az az érzés, hogy csak a holnapi napot éljék meg - elvégre ők is erre törekedtek.

Annyi mindent tudnék mondani még a könyvről, de nem tudom megfogalmazni a mondatokat.
Nem mondom azt, hogy aki nem szereti az ilyesmit az ettől a könyvtől megfogja kedvelni, mivel én se lettem akkora fanja az ilyeneknek, de ez a könyv nagyon elnyerte a tetszésemet. Szerintem mindenkinek megéri egy próbát, hogy belekezdjen az ember, és ha nem tetszik neki, akkor abbahagyja. Veszteni nem lehet rajta semmit.:) [18 éven felülieknek! De én nem vagyok annyi, és huppszz... elolvastam:D Szerintem ehhez inkább érettebb fej kell hozzá:D]


Érdekes módon mostanában egymás után olvasott könyveimben szerepel az a bizonyos dolog, amit nem szeretnék leírni.:D Mégis teljesen más formákban mutatkozott meg, több szemszögből tudtam nézni, ezért nagyon hálás vagyok az íróknak!

Kedvenc idézet(ek): 


„Gyönyörű, de legyőzött és sebzett.” 
„És ekkor sírni kezdek.
Mindig sírok, amikor dühös vagyok.”

„Mosoly bujkál a szemében, ahogyan viszonozza a pillantásomat. 
Pislogok egyet, majd ismét ránézek. Most komolyan rám mosolygott?”

„– Jól nézel ki – veti oda Victor a fotelból, az újságot a combján pihentetve.  
Ahogyan te is…
– Köszönöm – mondom, és elfordulok.”

„Ám aztán a mosolyom elhalványodik, a szívem pedig darabokra hullik, amikor visszapillantok oda, ahol eddig Victor állt, és nem látom sehol.”

„– Sarai – szólal meg Dina az asztal túlsó feléről. – Eldöntöttétek már, hogy Floridába vagy New Yorkba mentek?
Minden egyéb, amit Arthur Hamburg mond, a semmibe vész az elmém mélyén. Hosszan elgondolkodom Dina kérdésén, miközben keresztülnézek rajta.
Végül ránézek, kézbe veszem a villámat, és így felelek.
– Ami azt illeti végül is azt, inkább Los Angelesbe megyünk a nyáron.
[…]
– Los Angelesbe? – kérdezi Dina kíváncsian, és ő is bekap egy falatot. – Tesztek egy kis hollywoodi túrát, mi?
– Igen – felelem elmerengve. – Remek lesz.
Befejezetlen ügyem van ott.
Magamban mosolygok, ahogy erre gondolok, majd ismét kortyolok egyet az üdítőmből, hogy elrejtsem a mosolyomat.”
Kedvenc szereplő(k): Sarai, Victor, Izabel (Aki olvasta az tudja miért tettem közzé:D)

Borító: 10/10 
Semmi kivetnivaló nincs benne, talán a cím betűtípusa.:) 

Sky A.

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 megjegyzés: