Colleen Hoover: Hopeless - Reménytelen

Író: Colleen Hoover
Cím: Hopeless - Reménytelen (Reménytelen 1.)
Oldalszám: 408
Kötéstípus: kartonált/keménytáblás
Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Megjelenés: 2014.04.29



Készen állsz a reménytelen igazságra? Vagy szívesebben hiszel a hazugságoknak?
Colleen Hoover, közkedvelt bestseller-író lebilincselő története. Ez a szenvedélyes, magával ragadó románc két, szörnyű múltat cipelő fiatalról szól, akik az élet, a szerelem és a bizalom útvesztőjében bolyongva együtt ismerik meg az igazság gyógyító erejét.

A korántsem szent Sky végzős középiskolásként találkozik Dean Holderrel – egy sráccal, aki fáradhatatlan nőcsábász hírében áll. A fiú már a legelső találkozás alkalmával rabul ejti a szívét, ugyanakkor félelmet is kelt benne. A múltjára emlékezteti Sky-t, aki hosszú időn át próbálta eltemetni magában a régen történteket. Eldönti, hogy távol tartja magát a fiútól, de annak kitartása és ellenállhatatlan mosolya hamar semmivé foszlatja az elhatározását. Dean azonban maga is nyomasztó emlékeket őrizget. Amikor ezekről tudomást szerez, az visszavonhatatlanul megváltoztatja Sky-t, talán örökre szétrombolva lelkében a bizalom érzését.

A múlt mindkettőjükön mély sebeket ejtett, melyek csak akkor gyógyulhatnak be, ha bátran szembe tudnak nézni a történtekkel. Az őszinteség az egyetlen út, hogy végre szabadon, korlátok nélkül éljenek és szeressenek. A Reménytelen egy olyan regény, amitől eláll a lélegzeted. Elvarázsol, magával ragad, transzba ejt. Készülj fel, hogy újra átéld az első szerelmet...

Értékelés: 5/5***

Már régóta láttam ezt a könyvet, és hogy mennyi csillagozása van moly.hu -n, de az elolvasása után nem gondoltam volna, hogy ennyire jó lesz! Teljes mértékben igaz a könyv hátuljára írt állítások, de az én szívemet, inkább törték össze, de annyira, de annyira, hogy teljesen hatása alá kerültem. Elgondolkoztam rajta, és ha nem is azon járt az eszem valahogy még mindig bennem volt az egész könyv, még most is valamennyi szinten. Elképesztő, amit Colleen alkotott! 
Sose gondoltam volna, hogy ennyire jól ír, és ilyen formában. 
Maga amiről szólt a könyv, teljesen tisztában voltam vele, hogy van ilyen, létezik, és nem elkerülhetetlen, de ahogy ez az egész kiderült... 
Az eleje még light-os volt, de egész végig tudtam, hogy itt lesz valami olyan nagy dolog, amit már nagyon várok, és kellemesen csalódnom kellett. Mert eddig - szinte - minden könyv hatott rám, de ettől a könyvtől egyszerűen... Leírhatatlan, hogy milyen. 
Nem mondanám kedvencemnek, mert az nem olyan jó kifejezés rá. Ez sokkal több, mint a kedvencem. 
Olyan hihetetlen még mindig az egész... 
Egyenlőre nem állok neki a második kötetnek, mert egy kicsit még fel akarok lélegezni belőle, ezért kezdtem el egy másik fajta könyvet olvasni, de ígérem, nem is ígérem! Biztosan visszafogok térni ehhez a történethez, és tovább olvasni!:) 

Kedvenc idézet(ek):



Mondd meg a pasidnak: kösz, hogy végre feltöltötte a kártyádat. Szexeltél már vele? Hiányzol.

Kendőzetlen kíváncsisága megnevettet , gyorsan válaszoltam is neki.

Nem, még nem szexeltünk. De majdnem minden más megvolt, és tuti, hogy a türelme már fogytán van. Kérdezd meg ugyanezt holnap este is, talán más választ kapsz. Nagyon hiányzol.

Megnyomom a küldés gombot, és egy darabig még tanácstalanul meredek a mobilomra. Nem vagyok biztos benne, hogy készen állok erre az elsőre. De talán most vallottam be magamnak, hogy már készen állok rá. Kíváncsi lennék rá, vajon azért hívott-e meg hozzájuk, hogy kipuhatolja, hogy állok a kérdéshez.
Hátramenetbe kapcsolok, amikor rezegni kezd a telefonom. Egy üzenet Holdertől, pedig még öt perce sincs, hogy elváltunk.

Maradj ott. Visszamegyek a kocsidhoz.

Üresbe teszem a sebváltót, behúzom a kéziféket, és leengedem az ablakot, már látom is, hogy közeleg.
– Szia- hajol be hozzám, idegesen méregetve az autó belsejét.
Nem szeretem, ha ilyen feszült, mert ezt az arckifejezést olyan mondatok szokták követni, melyeknek nem szoktam örülni.
– Ööö….- néz a szemembe ismét. A napfény éppen az arcára esik, remekül kiemeli a tökéletes vonásait. Tágra nyílt szemmel bámul rám, mintha semmi más nem érdekelné a világon. – Hát ö…khm. Szóval az előbb küldtél nekem egy SMS-t, amit valószínűleg Sixnek szántál.
Basszuskulcs, ne már!

„- Mitől félsz?
- Mindentől – vágtam rá.”


„LOL? Ez meg mi a jó eget jelent? Lots of love? Sok szeretettel?”

„– Mi az a LOL?
– Komolyan nem tudod?- kérdezett vissza kacagva.
– Igen, komolyan. A legutóbbi SMS-edben volt. Nos?
– Annak a rövidítése, hogy hangosan felnevetsz. Laughing out loud. Akkor írod, amikor valamit viccesnek találsz.
Nagy kő esett le a szívemről, hogy nem azt jelenti, lots of love, vagyis sok szeretettel.
– Hát ez elég bénán hangzik.
– Ja, elég béna. De az SMS-ben muszáj rövidíteni, hogy minél gyorsabban meg tudd írni. Van még az OMG, a WTF, az IDK meg a…
– Jesszus, inkább hagyjuk! Irtóra nem szexi, ahogy ezeket kimondod.”

„Six megvárja, hogy Grayson eltűnjön a színről, aztán bemászik az ablakon. Halljuk, hogy az egyik srác azt morogja: „kurvák”. Ezt nem hagyja szó nélkül, kidugja a fejét az ablakon.
– Kurvák vagyunk, amiért nem tudtatok lefektetni minket? Lúzerek!”

„Elképesztő, mit tesz egy régóta hallani vágyott hang az ember szívével. Összesen három szavába kerül, hogy kiugorjon a helyéről, darabokra törjön, összeforrjon, visszamásszon, aztán pedig olyan helyzetben várakozzon, mintha arra lenne kíváncsi, hogyan verjen tovább.”

(Még volt egy azt majd később beteszem ide. Sajnos most nincs nálam a könyv:/)

Borító: 10/10
Eleje, és hátulja is nagyon tetszik!:) (Először azt hittem, hogy gyerekük lesz a hátuljából ítélve:D)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések