Robin O'Wrighty: #WeToo

Író: Robin O'Wrightly
Cím: Brooke: #WETOO (Kettős kereszt)
Oldalszám: 196
Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Mogul


A ​rémálomban egyetlen jó dolog van: az ébredés.
Kivéve, ha a valóság szörnyűbb, mint az álom.

A Gyilkos emlék kisregényben két nő idővonala tárul elénk, az egyikük, Connie V. Marshall, fotós már túl van élete legdurvább cselekményén: ámokfutást végzett egy irodában, maga után hagyva 15 áldozatot. A másik, Shauni Hullivan, nyomozó pedig még előtte áll a saját legdurvább élménye feldolgozásának: miért lát rettenetes rémálmokat nemi erőszakról és képtelen lefeküdni férfiakkal? Két nő üldözi a gólemét, egymást és végül önmagát. Mindeközben nem is sejtik, hogy sorsuk több szálon kapcsolódik össze, mint azt hitték… Mindketten a saját poklukból indulnak, de eljutnak a saját Paradicsomukba a végén?

A Tinnitusz novellában egy házaspár konfliktusa egy buli után bontakozik ki, amikor nem várt vendégeik érkeznek… Ismerik-e egymást annyira, hogy megmentsék az életüket?

A Testcserés számadás előzetes egy nagyon megosztó és bizarr erotikus-misztikus lélektani thrillerhez. Sarah Z. Montgomery nem mindennapi nő: képes lélekként testekben utazni, így spirituális testszállítóként tevékenykedik. Saját erkölcsi állapota és a házassága is komoly veszélybe kerül egy félresikerült küldetésben. Vajon el lehet viselni a lelki erőszakot? És mi lesz a Montgomery család további sorsa?

A #WeToo – Kettős kereszt vérmes, tabudöntögető lélektani thrillere mindannyiunk története, akár keresztülmentünk a családon belüli erőszaktól a szexuális abúzuson át a totális lelki és testi sérülésig, akár nem.

Értékelés 

Nem olvastam még ehhez fogható könyvet, tartalmilag, és felépítésileg sem. 
Az író mikor felkeresett nagyon válogattam, hogy melyik könyv lenne számomra a megfelelő, és végül erre esett a választásom. Egyáltalán nem bántam meg! 
Az egyetlen dolog, ami nagyon zavart, hogy hamar vége volt a történeteknek, mivel még szívesen olvastam volna tovább a szereplőkről. 
A könyvben található egy kisregény, ami a Gyilkos emlék címet viseli, egy novella (Tinnitusz), és egy regényelőzetes, aminek a neve Testcserés számadás. Mind a három történet cipeli magával a testi és a lelki sérüléseket. 

A Gyilkos emlék c. miniregényt azt hiszem elsőként Gyilkos elméknek olvastam, aztán újra elolvasva rájöttem, hogy eléggé félre néztem. :D
A történet elején megismerhetjük Shauni nyomozót, aki egy humorral megáldott nő. Mindenképpen ki akarja deríteni ki lehet az az ember, aki 15 ártatlan személyt megölt. Vagy mégsem olyan ártatlanok, mint ahogyan azt hisszük? 
Természetesen tudjuk, hogy Connie volt az, hiszen az ő szemszögéből is szól a történet. Egy teljesen másik szemszögből láthatjuk át az egészet, mégis hasonló dolog zajlik le Shaunival is. Ez a két dolog, ami összeköti őket. Nagyon szépen felvázolt történet, amibe az olvasó nem igen akarja majd lerakni a könyvet a kezéből.

A Tinnitusz novellát azt hiszem kissé nehéz megérteni, mivel ha eddig még nem mondtam volna az írónak teljesen egyedi írás módja van. Ezt a sztorit kicsit nehezen dolgozta fel az agyam, mármint a szöveget. Nem tudtam most hirtelen hol is vagyok, aztán vége lett. Átgondolva ez a történet nagyon durva, de tényleg. Csak olvasod, olvasod... Kérdezed most mi van? Aztán így a szemedbe csap a történet. Elképesztő!

A Testcserés számadás egy másik regényből lévő betekintő, úgymond "előzetes". Nekem nagyon tetszett: az újabb megközelítés, és ez a furcsa dolog, hogy emberekbe tud átszállni, irányítani őket. Itt sem marad el a humor, amit Robin O'Wrigthy további könyveiben is megtalálhatóak, így színesebbé téve a történetet.

Mind a három történet izgalmas, szívszorító, hihetetlen, és egy olyan világba kalauzolja el az olvasót, amire eddig soha nem gondolt volna.
Teljesen egyedi történetek, amit még sokan nem olvastak, úgyhogy még ha siettek a Könyvfesztiválon (B pavilon - Galéria) lehet be tudjátok szerezni! 👀

Azoknak ajánlom, akik kíváncsiak egy különleges történetre, és szívesen olvasnának elgondolkodtató sorokat Robin O'Wrightly tollából...Kedvenc idézetek: VIGYÁZZ, SPOILER VESZÉLY!

– Aki jelet kér, az jelet kap, és a küldetésnek nincs vége, mert a küldetés te magad vagy.


– Na, most vagy hívj el randira, vagy hagyj békén! – nézett rá hűvösen a nő. – Majd, ha pasival akarok randizni, elhívlak – vágott vissza vigyorogva a férfi.
Bírták egymást, évek óta dolgoztak együtt, azért is mertek így csipkelődni. Bár meglehet, igazából tényleg el kellett volna menniük egy randira…

Vele együtt eltemette a tudattalanjába ezt a tragédiát Shauni is tizenkét évesen, a millwood-i erdőben, 1990. március 4-én. Azt már nem tudta, hogy Allie arcát csak tejesdobozok őrizték meg, csontjait pedig az erdőben széthordták a vadak, így sohasem derülhetett ki a bűntény.

Özvegye magára maradt, de összeroppanás ellen inkább belefúrta magát a munkába, és profi módon elásta lelke mélyére ezt a halottját is, mint egykoron barátnőjét az erdőben.

– Azonosítsa magát, tegye láthatóvá az arcát és a kezeit, ha kérhetem! – És ha nem? – makacskodott az asszony.
– Akkor le kell tartóztatnom!
– Az mindenképp meglesz.


Nagyon komplikált a munkaköre. Amióta az eszemet tudom, egy testben élek,
a sajátomban. Hogy Sarah-nak milyen lehet átugrálni és uralni a másikat, egy vadidegenét, én el sem képzelhetem.
Tudom, egyesek szerint ördögi, de én…
Angyalnak gondolom inkább.
Még akkor is, ha az ördög is angyal volt egykor.

Bon matin, ma chérie!
Elmosolyodik, és a vállamra teszi a fejét. Meghitten babusgatom, simogatom a haját még egy kicsit.
– Amber… és Ginger…
– A gyerekeink nevei, igen? – bujkál bennem a humor.
Egypetéjű ikerpárral áldott meg az Isten, ha ugyan ő volt az, mert néha égedelem rossz kölyköknek bizonyulnak. Ráadásul kamaszodnak…
Egy ideig annyira akartak hasonlítani, mint két tojás duplán, de aztán kitalálták, hogy teljesen mások lesznek. Amber átment punkba, Ginger meg el-Barbie-babásodott. Mi meg az asszonyommal foghatjuk a fejünket.
Mi lesz itt, ha jönnek a fúk…!
– Van fegyvertartásid, meg puskád is, az lesz – reccsen rám Sarah, mikor ez szóba jön.
– Na, hol a híres kanadai pacifzmusod? – ugratom mindig jó amerikai módjára.
– Ezt majd akkor vágd hozzám, ha kétcsíkost pisilnek! – fenyeget meg az ujjával.
– Na, nem, nem várom meg, míg valaki teherbe ejti őket, előbb lövöm tökön, aztán agyhelyen mind, igazad van! – szusszantok megadóan.
Mindig ide jutunk. Cherchez la femme! És nálunk abszolút nőuralom van.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések